buketiGeri

Новата година започна с много усмивки и споделени емоции. Запазихме спомените за отминалите дни и започнахме Януари с радостта, че можем да споделим нашите нестандартни букети с Вас – нашите клиенти.

Вдъхновени от красотата на зимата и малките жестове, в тази статия ще Ви представим Ябълките. Царицата на зимата и любим герой в нашите букети от плодове.

Хрупкави, сладки и сочни. Ябълките може да са есенни плодове, но в България се консумират и през зимните месеци. Причините са разнообразието от сортове и уникалният им вкус.

Но това дори не е най-интересното, което можем да кажем за този плод. През вековете ябълките са взели участие  в много митове, легенди, приказки и истории. Тяхната символика датира още от древна Гърция  и обикновено е свързана с емоциите на сърцето.

Интересен факт е, че ябълката и до днес в Гърция е известна като плода на любовта. В древността, тя е била свързана  с изразяване на обич и страст. В гръцката митология Дионис предлага ябълка на Афродита, за да спечели сърцето и любовта й.

Ябълките са често използвани и в картини и произведения на изкуството като символи на желание и чувственост. Римската богиня Венера често е била изобразявана с ябълка, за да изрази любов, красота и желания.

В Китай ябълковите цветове изобразяват женската красота и младост. В миналото мъжете поднасяли кошница с ябълки на любимата си, за да се поклонят пред нейната красота.

Освен това, ябълката е била използвана като символ на плодородието в много култури и традиции по света. Древните гърци са почитали богинята Хера като са пренасяли пред нейния олтар  ябълки. Причината е, че в мита за годежа й със Зевс, тя получава ябълка като емблема на плодородието.

Това са само някои от най-интересните митове, свързани с този любим плод. Не пропускайте да зарадвате любимите си хора с букет от плодове. Свържете се с нас на телефон: 087 8178 801 и ние ще създадем специален нестандартен букет за любимите Ви хора.

 

 

2 thoughts on “Ябълкова емоция

    Определено ябълките са ми от любимите плодове. А идеята за нестандартен букет с ябълки е наистина интересна.

    Страхотна статия! Ябълките са едни от любимите ми плодове, както на мен така и на моите деца. Всеки ден консумираме ябълки и се радваме на добро здраве. А букета от ябълки е страхотна идея за подарък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *