Цитрусова свежест

Любовта е една от най-красивите емоции. Какво по-хубаво от това тя да бъде споделена? Превърнете всеки дъждовен ден в незабравим спомен с нашите нестандартни букети. Защото  всеки се нуждае от малко добро настроение и много усмивки.

В тази статия ще погледнем малко напред в бъдещето и ще Ви представим любимите цитрусови плодове. Техните уникални вкус и форма, могат да бъдат звездата на всеки букет от плодове и подаръчни кошници.

Цитрусовите плодове са изключително популярни не само през зимата, а  и през останалата част от годината. Харесваме ги заради уникалните им цветове и форми, които правят нашите букети и кошници уникални. Те са харесвани заради уникалния си вкус и множеството  хранителни свойства. Богати на витамин С, те са чудесни за нашето здраве.

А знаете ли, че…?

Смята се, че родината на портокалите е Бразилия. Те  се появяват за първи път през 1870. Хората толкова много харесали тези плодове, че няколко фиданки били пренесени в Калифорния.

Там за първи път до тях се докоснала Елиза Тибетс – производител от Ривърсайд, Калифорния. Тя получила един от първите разсади на портокали и толкова ги харесала, че започнала да ги отглежда и разпространява. Така с времето портокалите достигнали и до други държави.

Грейпфрутите дълго време не били харесвани заради горчивия им вкус. Затова учените в Тексас през 50-те години на миналия век изложили семената им на радиация. Така гените мутирали и за първи път се появили червени грейпфрути. Те били не само много по-сладки, но и харесвани от хората.

Мандарините били създадени през 1897 в резултат от кръстосване на портокали и грейпфрути. Интересно за тях е и, че имат голямо съдържане на калий, фосфор, магнезий и мед, което ги прави много полезни за здравето.

Това  са само няколко от най-интересните факти за любимите цитрусови плодове. Ако сте се вдъхновили, не пропускайте да се свържете с нас на телефон: 087 8178 801.

Ние с удоволствие ще  създадем за Вашите близки уникален букет от плодове или подаръчна кошница!

2 thoughts on “Цитрусова свежест от GArt

    Любими плодове и доста интересна и полезна информация. Букетите, които създавате и начина, по който изглеждат са уникални. Поздравления!

    Много полезна статия! Аз обожавам цитросовите плодове те са изключително полезни! Идеите ви за букети и кошници с такива плодове са страхотни. Аз лично бих направила такъв подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *