Букети от BuketiGeri

Коледните празници са любими и на малките пакостници, и на всички пораснали деца. Те ни вдъхновяват да отворим сърцата си и да създадем една невероятна зимна приказка за своите близки и приятели. А всеки незабравим спомен започва с добро настроение и много подаръци.

Не знаете какво да подарите на любимите си хора за празниците? Искате да излезете от рамката на стандартните подаръци? В тази статия ние от GArt ще Ви споделим няколко интересни факта за любимия шоколад.

Едва ли ще Ви изненада, че шоколадът е най-предпочитаното сладко изкушение в света. Жителите само на Европа и САЩ консумират повече от 3 милиона тона какао годишно.

Какаото е основна съставка за приготвянето на шоколада. Този важен продукт се добива от семената на какаовото дърво – Theobroma cocoа. Името му произхожда от гръцки и в буквален превод означава „храна на боговете”.

Интересен факт е, че историците все още спорят за това, кога за първи път се е появил шоколадът в историята.  Предполага се, че неговите основоположници са древните ацтеки. Те го наричали „xocoatl”, което означавало горчива напитка, приготвена от какаови зърна.

Маите и ацтеките вярвали, че какаовото дърво има магични и лечебни свойства.  Според тях, напитките, приготвени от какаови зърна, не само лекували болните, но и ги свързвали с боговете. Затова винаги ги използвали за своите ритуали и сватбени обреди.

През 15 век, шоколадът добива и малко сладост. Тогава изследователите от Испания акостирали на бреговете на Южна Америка. Там местните жители ги посрещнали с чаша от тяхната традиционна какаова напитка. За испанците тя била прекалено горчива, затова добавили към нея тръстикова захар и мед. Тяхна е и заслугата за разпространяването на какаото и няколко години по-късно – производството на първия шоколад.

Това са само някои от най-интересните факти за шоколада. Ние вярваме, че нашите нестандартни букети със сладки изкушения са идеален подарък за Коледа.

Зарадвайте любимите си хора с истинска наслада за всички сетива. Свържете се с нас на телефон:  087 8178 801 и ние ще изработим специален подарък за Вашите близки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *