С аромат на любов

Любовта е най-красивото и истинско чувство на този свят. Тя е огън, който не само ще завладее и стопли сърцето Ви, но и ще Ви даде сила да промените живота си. 

Ние от от работилничка GArt Boutique by Gerry се вдъхновяваме от Вашите истории! Вярваме, че малките жестове и подаръци са най-ценните подаръци за Свети Валентин. Затова сме щастливи, че можем да Ви помогнем да превърнете и този празник в специален спомен за любимите си хора. 

Ако и Вие като нас се вълнувате за деня на влюбените, не бързайте да тръгвате по магазините! В тази статия ще Ви представим интересни факти за този празник и ще Ви дадем интересни идеи за подарък.  

Какво не знаете за Свети Валентин?

В днешно време, 14 февруари е свързан с деня на романтиката, любовта и верността. Интересен факт е, че много хора смятат, че Свети Валентин е празник, който е изкуствено създаден. Някои твърдят, че това е маркетингова стратегия на търговците, за да промотират по-успешно своите стоки. Истината е, че този празник има много древни корени. 

Историците още не могат да посочат единодушно какъв е точният му произход. Католическата църква признава трима различни светци, носещи името Валентин. Според най-разпространената легенда Валентин бил свещеник, който служил през III век в Рим. Когато император Клавдий II решил, че необвързаните мъже са по-добри войници от тези със семейства, той забранил на младите мъже да сключват брак. Валентин се противопоставил на декрета и тайно бракосъчетавал младите влюбени. Когато бил разкрит, императорът го осъдил на смърт. 

С аромат на любов

Други пък твърдят, че Валентин бил затворник, който се влюбил в дъщерята на неговия тъмничар, която често посещавала баща си в затвора. Твърди се, че преди смъртта си той й написал любовно писмо, на което се подписал с: „От твоят Валентин”. 

Въпреки че истината за легендите остават в мистерия, всички истории подчертават неговата героична и романтична фигура. Именно тази репутация прави Свети Валентин един от най-популярните светци в Англия и Франция. 

Има и много теории защо Свети Валентин се празнува точно на 14 февруари. Вярващите смятат, че първоначалната идея била да се отбележи годишнината от смъртта и погребението на светеца. 

Други твърдят, че църквата всъщност се е опитала да християнизира езическия празник Лупералии, който е бил празнуван на 14-15 февруари. Той е бил посветен на римския бог на земеделието Фавн и на основателите на Рим – Ромул и Рем. 

На него римляните се събирали в свещената пещера, в която се смятало, че вълчицата Лупа е отгледала двете момчета. Жреците пренасяли своите дарове в името на боговете и се молели за плодородие и любов. 

Според обичая младите момичета, които искали да открият любовта, пишели името си и пускали листчето в специална урна. След това момчетата изтегляли едно име и в продължение на година излизали на среща с избраното момиче. Тези срещи често завършвали с брак. 

Този уникален римски празник успява да се съхрани, въпреки първоначалния възход на християнството. Едва към края на 5-ти век папа Геласий обявява на 14 февруари  празнуването на Свети Валентин  за ден на влюбените. С течение на времето набира популярност и езическите празници остават забравени от хората. 

Друг интересен факт е, че английският поет Джефри Чосър е първият, който записва Свети Валентин като ден на романтиката в своята поема - „Parliament of Foules“ през 1375 година. 

“For this was sent on Seynt Valentyne’s day 

Whan every foul cometh ther to choose his mate.”

Тези думи и до днес вдъхновяват много мъже да разкрият чувствата си на любимите жени. 

Какви подаръци са подходящи за Свети Валентин?

Най-добрият подарък е поднесен от сърце и с мисъл за любимия човек! Ако искате да избягате от стереотипните цветя и бонбони, ние от GArt Boutique by Gerry ще Ви предложим нашите нестандартни букети и подаръчни кошници!

Вземете за НЕЯ – нестандартни букети от бонбони,  букети от плодове, зеленчуци или с вино. А НЕГО зарадвайте с подаръчни кошници с мезета и алкохол, нестандартни букети с алкохол и още много интересни предложения.

Авторски аранжировки, изработени с много любов и внимание към детайла. Обърнете внимание - ние можем да съчетаем любими продукти, които Вие изберете. 

Разгледайте нашите предложения в онлайн магазина ни или се свържете с нас на телефон: 087 8178 801. Следете и нашия блог, защото скоро ще Ви изненадаме с още интересна информация.

1 thought on “С аромат на любов

    Страхотна статия! Една от най-интересните части на статията е описанието на конкретни аромати, които могат да се свържат с различни емоции и състояния на ума. Това ни помага да разберем кой аромат може да бъде най-подходящ за конкретна ситуация и как можем да ги използваме за да подобрим нашето настроение.

    Също така, статията споменава науката зад въздействието на ароматите върху нашата психика и емоции. Този аспект е особено интересен, тъй като ни помага да разберем какво се случва в нашия мозък, когато усетим определен аромат и защо може да се появят определени емоции и чувства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *