Пролетно съвършенство с Gart – част 2

„Фантазията е вечна пролет!”

Това са думи на германския писател и историк Фридрих Шилер, който и до днес вдъхновява много хора с произведенията си. Ние- от GArt bouquets by Gerry, сме щастливи да внесем много разкош в сивото ежедневие. Да съчетаем първите пролетни цветя, плодове и зеленчуци, за да създадем невероятни нестандартни букети за Вашите поводи.

В предната част на статията ни събудихме Вашето любопитство. Разкрихме Ви няколко интересни факти за маите и как те са празнували пролетното равноденствие. Днес ще Ви споделим какво значение е имало то за различните народи и ще Ви представим няколко свежи идеи за подарък.

Какво е означавало равноденствието за древните хора?

В древна Индия равноденствието е поставяло началото на Новата година. Местните хора украсявали пищно домовете си с пролетни цветя и плодове, за да помолят боговете за благословията им.

В Северна и Западна Европа този празник е бил познат под името Имболк. Древните племена са  празнували празник на огъня и смяна на сезоните.

Може да си мислите, че времето не е било от голямо значение в миналото, но не е  така. Пролетното равноденствие е поставяло началото на новия сезон, но е давало и знак на хората, занимаващи се със селско стопанство, че е време за сеене и засаждане.

Истината е, че много народи са били изключително добри астрономи, които прецизно са проследявали движението на слънцето. Това им позволявало да определят времето и да се ориентират за датите, годините и да определят как правилно да се грижат за реколтата си.

Какви букети от плодове и зеленчуци Ви предлагаме?

Ако искате да подарите изящество в цветовете на пролетта, най-подходящият букет за Вас е “Сезонно творение”.

Букет от червени ябълки

Червеният цвят е традиционен за пролетта. Той носи със себе си много енергичност, жизненост и пожелания за здраве и любов. Съчетан с круши и рози в червената гама, той ще се превърне в прекрасно послание за любов и обожание.

Този нестандартен подарък е подходящ не само за близки роднини и приятели, но и за жената, която владее сърцето Ви.

Жълтото е още един топъл и весел свят, който много хора свързват с възраждането и топлите месеци. Букет „Жълтурче” е прекрасен избор за пролетни рождени и именни дни.

Букет от лимони

Тази нестандартна аранжировка въплъщава в себе си слънчевото настроение и енергията на новия сезон. Този букет щебъде изработен от жълти ябълки, съчетани с лимон и джинджифил.

Не сме забравили да почетем и красотата на природата. Затова Ви препоръчваме букет “Greenlove”. Зеленото символизира новия живот, надеждата и късмета, а изглежда прекрасно в плодовите аранжировки.

Букет от зелени ябълки

В този арт букет розите са нежният акцент, който придава още по-завършен вид.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да откриете своето пролетно вдъхновение. Свържете се с нас на телефон: 087 8178 801 и ние ще Ви изработим специален арт букет за Вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *