букети с алкохол

Поничките са любимо лакомство на малки и големи. Те завладяват сърцата ни с голямото разнообразие от форми, размери и вкусове. И едва ли има някой, който може да устои на сладостта им. Затова и все повече от нашите клиенти избират именно букети от понички за подаръци на своите близки и приятели.

В тази статия ще Ви разкрием няколко интересни факта за поничките и ще оставим на Вас да прецените дали да изберете този нестандартен подарък.

Никой не може да каже със сигурност кога за първи път са се появили поничките. Концепцията за този сладкиш има различни вариации в много държави по целия свят. Археолозите и до днес продължават да намират в праисторическите индиански селища вкаменени парчета храна, които много наподобяват днешните понички.

Предполага се, че познатите днес понички за първи път са се появили в Холандия  в средата на 19 век под името *olykoes”, което буквално се превежда маслени сладкиши. Те приличали повече на сладки топчета и се запържвали в свинска мазнина до златисто кафяво. Понякога в центъра си имали плодове, ядки или друг пълнеж, който не се нуждаел от термична обработка.

Тази идея се пренесла с холандските имигранти в САЩ, където те продължили да ги приготвят. Но повлияни от другите култури, с времето рецептата се изменила и придобила вида на познатите днес понички.

Поничките добили такава популярност, че все повече хора ги похапвали. Така, те достигнали и до Хенсън Грегъри – капитан на кораб. Той обожавал крайщата на поничките, заради тяхната хрупкавост. Но често се оплаквал от поничките без пълнеж, защото центърът им бил по-тестен.

Така по време на едно плаване корабът му попаднал в силна буря и, за да не изтърве поничките, които похапвал, ги набол на един от шиповете на руля. Така за първи път се появили и поничките с дупка в средата.

Ако и Вие обожавате поничките и не искате да изпуснете нито една, не пропускайте да разгледате нашите нестандартни букети. Свържете се с нас на телефон:  087 8178 801 и имате идея за букет от понички, които искате да изработим за ВАС.

1 thought on “Пренесете сладостта в букетите си

    Страхотна статия! Много добра идея за подарък! Поничките са едни от любимите десерти на малки и големи и всеки би се зарадвал на такъв подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *