Боровинкова наслада

Есента започва с аромат на боровинки, френски макарони и нежни цветя. Една кошница – съчетала любимите цветове и вкусове. Прекрасна изненада, която ще зарадва всеки и ще превърне празника му в незабравима емоция.

Ако се чудите дали да заложите на нестандарен букет или подаръчна кошница, останете с нас. В тази статия ще Ви споделим защо боровинките са любимият ни герой този месец.

Боровинките са единствените плодове, които имат естествен наситен син цвят. Пигментът, който придава отличителния им нюас, е наречен антоцианин. Това е съединение има мощни антиоксидантни свойства. То поддържа нашата кожа по-гладка и блестяща, поддържа доброто ни здраве и предпазва от инфекции.

Затова здравните експерти препоръчват, боровинките да се консумират сурови. И потвърждават, че в сравнение с повече от 40 други плодове и зеленчуци, те имат най-много полезни вещества за организма.

Друг интересен факт за боровинките е, че в Северна Америка много от хората ги наричат „звездни плодове”. Това се дължи на формата им на петолъчна звезда, която се образува по време на цъфтежа на плода.

Звучи интересно, нали? Ако и Вие като нас се вдъхновявате от боровинките, побързайте да подарите нестандартен букет на любимите си хора.

Свържете се с нас на телефон: 087 8178 801 и ние ще изработим подаръчна кошница или букет специално за Вас.

1 thoughts on “Боровинкова наслада в GArt Boutique by Gerry

    Страхотна статия! Вашите продукти са ми любими, винаги са много красиви, вкусни и здравословни. Боровинките са много полезни и са едни от любимите ми плодове, страхотна идея за подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *