Шоколадова сладост за малки и големи, bouquetsbygerry

Шоколадова сладост за малки и големи

Тайната на вечното щастие е да запазите детското в себе си! Ако и Вие като нас сте вдъхновени от детско безгрижие и незабравими емоции, Ви предизвикваме да похапнете нещо сладичко.

Направете го още сега! Заредете се с любимия десерт и много добро настроение! А през това време, ние от GArt, ще Ви отведем на едно пътешествие в детския свят. Ще Ви представим нашия нестандартен букет „Детство мое” и ще Ви споделим малко повече за Киндер яйцата.

Кinder Surprise предлагат нестандартна комбинация от шоколадово яйце, в сърцевината на което се крие играчка изненада.

А знаете ли, че…

Шоколадовите яйца Кinder за първи път се появяват в Италия през 1974 година под името Kinder Sorpresa. Те се произвеждат от италианската компания Ferrero. Те са съвместно създадени от Микеле Фереро и Уилям Салис. Първоначалната им идея е да възпроизведат най-популярната италианска традиция за Великден. Според нея, възрастните подаряват за празника на децата си шоколадови яйца с играчка в тях.

С пускане на Киндер яйцата на пазара децата толкова ги харесали, че много бързо станали едни от най-купуваните сладки изкушения. Те бързо станали любими и на възрастните, които почнали да колекционират играчките от тях.

Само за няколко години шоколадовите яйца завладели международните пазари и достигнали до малките си почитатели по целия свят.

Друг интересен факт е, че от 1974 до днес над 30 милиарда Кinder Surprise са продадени из целия свят.

А Вие помните ли, любимите Киндер яйца от детството си? Споделете ни в коментарите любимите си играчки Киндер от детството.

Не забравяйте, че вече можете да зарадвате своите малки и големи пакостници с нестандартен букет „Детство мое”. Свържетесе с наснателефон: 087 8178 801 и ние ще го изработим специално за Вас!

Мартенско великолепие,bouquetsbygerry

Мартенско великолепие с GArt

С дъх на пролет и женско великолепие. Ето, настъпи и месец Март – най-очарователния и приказен момент в цялата година. За нас българите, той е изпълнен с много символика и празнично настроение.

В тази статия ние от GArt Boutique by Gerry ще пренесем нашето добро настроение и във Вашия дом. Ще Ви разкажем за някои от най-интересните факти за Март месец и ще Ви предложим подходящи нестандартни букети, с които да зарадвате любимите си хора.

Още от древността, по нашите земи 1 март е бил обвързан с промените. Студената и усойна зима се срещала с красивата и нежна пролет, за да й отстъпи своето място. На трона се възкачвала новата господарка – баба Марта.

За променливото време през този месец има хиляди народни поверия и легенди. В една от тях, Баба Марта имала 11 братя, но най-много я ядосвали Голям Сечко и Малък Сечко, с които имали общо лозе. Двамата й братя имали навика да изпиват и нейното вино, което разлютявало сестра им и времето ставало студено и мрачно.

Друга любима българска традиция на малки и големи е закичването с мартеници. Традиционно те се изработват от усукани бял и червен конец. Бялото символизира новото начало, а червеното – сполука, здраве и късмет.

По нашите земи има различни предания и легенди, свързани с произхода на мартеницата. Едно от най-разпространите предания е, че хан Аспарух получил дар от сестра си Хуба под формата на китка. Тя била превързана към крака на лястовицата с бял конец. Но по време на полета, конецът наранил крака на птичката и част от него се обагрила в червено.

Този дар пристигнал при хан Аспарух точно на 1 март, откъдето води началото си и традицията на този ден всички българи да се закичват с мартеници за здраве.

Разбира се, това са само част от най-разпространените легенди и предания. Ако и Вие обичате свежестта на Пролетта, не пропускайте да зарадвате любимите си хора с красив букет от плодове или букет с вино.

Свържете се с нас на телефон: 087 8178 801  и ние ще изработим нестандартен букет по индивидуана поръчка.

 

 

buketiGeri

Ябълкова емоция

Новата година започна с много усмивки и споделени емоции. Запазихме спомените за отминалите дни и започнахме Януари с радостта, че можем да споделим нашите нестандартни букети с Вас – нашите клиенти.

Вдъхновени от красотата на зимата и малките жестове, в тази статия ще Ви представим Ябълките. Царицата на зимата и любим герой в нашите букети от плодове.

Хрупкави, сладки и сочни. Ябълките може да са есенни плодове, но в България се консумират и през зимните месеци. Причините са разнообразието от сортове и уникалният им вкус.

Но това дори не е най-интересното, което можем да кажем за този плод. През вековете ябълките са взели участие  в много митове, легенди, приказки и истории. Тяхната символика датира още от древна Гърция  и обикновено е свързана с емоциите на сърцето.

Интересен факт е, че ябълката и до днес в Гърция е известна като плода на любовта. В древността, тя е била свързана  с изразяване на обич и страст. В гръцката митология Дионис предлага ябълка на Афродита, за да спечели сърцето и любовта й.

Ябълките са често използвани и в картини и произведения на изкуството като символи на желание и чувственост. Римската богиня Венера често е била изобразявана с ябълка, за да изрази любов, красота и желания.

В Китай ябълковите цветове изобразяват женската красота и младост. В миналото мъжете поднасяли кошница с ябълки на любимата си, за да се поклонят пред нейната красота.

Освен това, ябълката е била използвана като символ на плодородието в много култури и традиции по света. Древните гърци са почитали богинята Хера като са пренасяли пред нейния олтар  ябълки. Причината е, че в мита за годежа й със Зевс, тя получава ябълка като емблема на плодородието.

Това са само някои от най-интересните митове, свързани с този любим плод. Не пропускайте да зарадвате любимите си хора с букет от плодове. Свържете се с нас на телефон: 087 8178 801 и ние ще създадем специален нестандартен букет за любимите Ви хора.

 

 

Букети от BuketiGeri

Сладка приказка

Коледните празници са любими и на малките пакостници, и на всички пораснали деца. Те ни вдъхновяват да отворим сърцата си и да създадем една невероятна зимна приказка за своите близки и приятели. А всеки незабравим спомен започва с добро настроение и много подаръци.

Не знаете какво да подарите на любимите си хора за празниците? Искате да излезете от рамката на стандартните подаръци? В тази статия ние от GArt ще Ви споделим няколко интересни факта за любимия шоколад.

Едва ли ще Ви изненада, че шоколадът е най-предпочитаното сладко изкушение в света. Жителите само на Европа и САЩ консумират повече от 3 милиона тона какао годишно.

Какаото е основна съставка за приготвянето на шоколада. Този важен продукт се добива от семената на какаовото дърво – Theobroma cocoа. Името му произхожда от гръцки и в буквален превод означава „храна на боговете”.

Интересен факт е, че историците все още спорят за това, кога за първи път се е появил шоколадът в историята.  Предполага се, че неговите основоположници са древните ацтеки. Те го наричали „xocoatl”, което означавало горчива напитка, приготвена от какаови зърна.

Маите и ацтеките вярвали, че какаовото дърво има магични и лечебни свойства.  Според тях, напитките, приготвени от какаови зърна, не само лекували болните, но и ги свързвали с боговете. Затова винаги ги използвали за своите ритуали и сватбени обреди.

През 15 век, шоколадът добива и малко сладост. Тогава изследователите от Испания акостирали на бреговете на Южна Америка. Там местните жители ги посрещнали с чаша от тяхната традиционна какаова напитка. За испанците тя била прекалено горчива, затова добавили към нея тръстикова захар и мед. Тяхна е и заслугата за разпространяването на какаото и няколко години по-късно – производството на първия шоколад.

Това са само някои от най-интересните факти за шоколада. Ние вярваме, че нашите нестандартни букети със сладки изкушения са идеален подарък за Коледа.

Зарадвайте любимите си хора с истинска наслада за всички сетива. Свържете се с нас на телефон:  087 8178 801 и ние ще изработим специален подарък за Вашите близки.

 

Цитрусова свежест

Цитрусова свежест от GArt

Любовта е една от най-красивите емоции. Какво по-хубаво от това тя да бъде споделена? Превърнете всеки дъждовен ден в незабравим спомен с нашите нестандартни букети. Защото  всеки се нуждае от малко добро настроение и много усмивки.

В тази статия ще погледнем малко напред в бъдещето и ще Ви представим любимите цитрусови плодове. Техните уникални вкус и форма, могат да бъдат звездата на всеки букет от плодове и подаръчни кошници.

Цитрусовите плодове са изключително популярни не само през зимата, а  и през останалата част от годината. Харесваме ги заради уникалните им цветове и форми, които правят нашите букети и кошници уникални. Те са харесвани заради уникалния си вкус и множеството  хранителни свойства. Богати на витамин С, те са чудесни за нашето здраве.

А знаете ли, че…?

Смята се, че родината на портокалите е Бразилия. Те  се появяват за първи път през 1870. Хората толкова много харесали тези плодове, че няколко фиданки били пренесени в Калифорния.

Там за първи път до тях се докоснала Елиза Тибетс – производител от Ривърсайд, Калифорния. Тя получила един от първите разсади на портокали и толкова ги харесала, че започнала да ги отглежда и разпространява. Така с времето портокалите достигнали и до други държави.

Грейпфрутите дълго време не били харесвани заради горчивия им вкус. Затова учените в Тексас през 50-те години на миналия век изложили семената им на радиация. Така гените мутирали и за първи път се появили червени грейпфрути. Те били не само много по-сладки, но и харесвани от хората.

Мандарините били създадени през 1897 в резултат от кръстосване на портокали и грейпфрути. Интересно за тях е и, че имат голямо съдържане на калий, фосфор, магнезий и мед, което ги прави много полезни за здравето.

Това  са само няколко от най-интересните факти за любимите цитрусови плодове. Ако сте се вдъхновили, не пропускайте да се свържете с нас на телефон: 087 8178 801.

Ние с удоволствие ще  създадем за Вашите близки уникален букет от плодове или подаръчна кошница!

букети с алкохол

Есенна магия

Щастието е по-сладко, когато е споделено. А какво по-хубаво от това да направиш на любимите си хора специален подарък? Забрави за баналните подаръци като букети от цветя, бижута и дрехи. Пренеси вкуса и аромата на есента в дома им.

Вдъхновени от красивите есенни нотки, в тази статия ние от G art bouquets by Gerry ще Ви представим крушите. Плодова наслада, която може да се превърне в звездата на всеки букет от плодове или подаръчна кошница.

Интересен факт за крушите – те са един от най-старите култивирани плодове в света. Смята се, че за първи път са се появили в Китай през 1134 година пр.н.е. Те са толкова обвързани с бита на местните жители, че за тях се носят множество легенди и поверия.

Според някои споделянето на круша между двама съпрузи или приятели може да доведе до разрушаване на техните отношения. А друго твърди, че крушите са символ на безсмъртието. Затова и китайският дипломат Фън Ли се отказва от задълженията си и се отдава на отглеждане на круши.

Крушите са били възхвалени и от гръцкия поет Омир. Той ги определя като „подарък от боговете” и ги увековечава в творбите си.

Римляните, от друга страна, вярвали, че крушите са били сътворени от Помона – богинята на плодородието. Това е било причината младите мъже да подаряват круши на избраницата си. Те лично приготвяли кошница с круши и я подарявали на девойката, признавайки чувствата си към нея.

Звучи романтично, нали?

В наши дни не е нужно да ходите на полето, за да откриете най-вкусните круши и да ги аранжирате сами! Ние от G art boquets by Gerry сме готови да Ви предложим разнообразни нестандартни букети и подаръчни кошници.

Свържете се с нас на телефон: +359 878 178 801, споделете своята идея и вдъхновение, с които да зарадвате любим човек. Ние ще ги изпълним с удоволствие.

Боровинкова наслада

Боровинкова наслада в GArt Boutique by Gerry

Есента започва с аромат на боровинки, френски макарони и нежни цветя. Една кошница – съчетала любимите цветове и вкусове. Прекрасна изненада, която ще зарадва всеки и ще превърне празника му в незабравима емоция.

Ако се чудите дали да заложите на нестандарен букет или подаръчна кошница, останете с нас. В тази статия ще Ви споделим защо боровинките са любимият ни герой този месец.

Боровинките са единствените плодове, които имат естествен наситен син цвят. Пигментът, който придава отличителния им нюас, е наречен антоцианин. Това е съединение има мощни антиоксидантни свойства. То поддържа нашата кожа по-гладка и блестяща, поддържа доброто ни здраве и предпазва от инфекции.

Затова здравните експерти препоръчват, боровинките да се консумират сурови. И потвърждават, че в сравнение с повече от 40 други плодове и зеленчуци, те имат най-много полезни вещества за организма.

Друг интересен факт за боровинките е, че в Северна Америка много от хората ги наричат „звездни плодове”. Това се дължи на формата им на петолъчна звезда, която се образува по време на цъфтежа на плода.

Звучи интересно, нали? Ако и Вие като нас се вдъхновявате от боровинките, побързайте да подарите нестандартен букет на любимите си хора.

Свържете се с нас на телефон: 087 8178 801 и ние ще изработим подаръчна кошница или букет специално за Вас.

букети с алкохол

Подари емоция в кошница

Нямате идея за подарък? Писнало Ви е да подарявате цветя, парфюми или бижута? Търсите оригинален подарък?

Понякога е трудно да измислим такъв подарък. Няма значение какъв е поводът – рожден ден, юбилей, сватба, дипломиране или годеж. В първия момент всички се сещаме за скучните и едонообразни подаръци, които всички подаряваме на близките си.

Цветя, парфюми, бижута, часовник. Звучи предвидимо, нали?

Ако и Вие не можете да се сетите кога за последен път изненадахте любим човек с нещо специално, останете с нас до края на статията. В нея ще Ви помогнем да кажете: „НЕ!” на еднообразието с нашите подаръчни кошници.

Сътворени с много любов и вдъхновение, нашите подаръчни кошници могат да предложат на всеки по нещо специално.

Шоколад, бонбони, алкохол, ядки, сирена, мезета… и още много.

Подаръчните кошници могат да бъдат изработени според повода или по зададена от Вас тема за специален човек. Например, за феновете на сладкото можем да предложим пътешествие в света на шоколада. Различни бонбони, меденки, маслени изкушения, съчетани с любимото питие. А за феновете на мезетата, можем да изработем специална подаръчна кошница с любим марков алкохол и мезета, ядки и сирена.

Една кошница – толкова много възможности!

Не чакайте последния момент, за да изненадате близките си. Разгледайте предложенията в нашия онлайн магазин и се свържете се нас на телефон: 087 8178 801.

букети с алкохол

Пренесете сладостта в букетите си

Поничките са любимо лакомство на малки и големи. Те завладяват сърцата ни с голямото разнообразие от форми, размери и вкусове. И едва ли има някой, който може да устои на сладостта им. Затова и все повече от нашите клиенти избират именно букети от понички за подаръци на своите близки и приятели.

В тази статия ще Ви разкрием няколко интересни факта за поничките и ще оставим на Вас да прецените дали да изберете този нестандартен подарък.

Никой не може да каже със сигурност кога за първи път са се появили поничките. Концепцията за този сладкиш има различни вариации в много държави по целия свят. Археолозите и до днес продължават да намират в праисторическите индиански селища вкаменени парчета храна, които много наподобяват днешните понички.

Предполага се, че познатите днес понички за първи път са се появили в Холандия  в средата на 19 век под името *olykoes”, което буквално се превежда маслени сладкиши. Те приличали повече на сладки топчета и се запържвали в свинска мазнина до златисто кафяво. Понякога в центъра си имали плодове, ядки или друг пълнеж, който не се нуждаел от термична обработка.

Тази идея се пренесла с холандските имигранти в САЩ, където те продължили да ги приготвят. Но повлияни от другите култури, с времето рецептата се изменила и придобила вида на познатите днес понички.

Поничките добили такава популярност, че все повече хора ги похапвали. Така, те достигнали и до Хенсън Грегъри – капитан на кораб. Той обожавал крайщата на поничките, заради тяхната хрупкавост. Но често се оплаквал от поничките без пълнеж, защото центърът им бил по-тестен.

Така по време на едно плаване корабът му попаднал в силна буря и, за да не изтърве поничките, които похапвал, ги набол на един от шиповете на руля. Така за първи път се появили и поничките с дупка в средата.

Ако и Вие обожавате поничките и не искате да изпуснете нито една, не пропускайте да разгледате нашите нестандартни букети. Свържете се с нас на телефон:  087 8178 801 и имате идея за букет от понички, които искате да изработим за ВАС.

бебешки букети

Защо да изберете нестандартен подарък за новородено?

Защо да изберете нестандартен подарък за новородено?

Един от най-незабравимите мигове във всяко семейство е раждането на бебе. За родителите този съкровен момент е съпроводен не само с много стрес и очакване, но и с хиляди емоции.

Напрежението е толкова голямо, че винаги се случва нещо да се забрави или да се налага да купува в последния момент. Затова на роднините и приятелите се пада  нелеката задача да измислят интересен и практичен подарък за новороденото.

Ако Ви е писнало да подарявате стандартните букети с цветя, докато другите се открояват със своите подаръци, останете с нас до края. В тази статия ще Ви представим нашите бебешки букети като идеален подарък за всяко бебче.

Ние от работилничка GArt Boutique by Gerry смятаме, че подаръците за новородени трябва не просто да са впечатляващи, а и да улесняват родителите.

Да, няма нищо лошо да подарите на майката цвете или кутия с бонбони за повода. Но няма смисъл да залагате на скъпоструващи играчки или вещи, които няма да влязат в употреба поне няколко години. А и дори след това, не се знае какви ще бъдат предпочитанията на детенцето и дали ще му харесат.

Затова в нашите бебешки букети съчетахме  в едно впечатляващата визия и всичко нужно за малкия човек. Разбира се, при избора на артикулите ще се съобразим изцяло с Вашите предпочитания и насоки. Те могат да включват както различни детски дрешки и акссесоари, така и бебешка козметика, пелени и играчки, които още сега може да използва.

Не чакайте последния момент, за да поръчате бебешки букет. Свържете се с нас още СЕГА на телефон: 087 8178 801 и ние ще направим този специален момент още по-цветен и запомнящ се.